Благотворителен търг - "Деца помагат на деца"

2016-03-01 16:18:41

По време на церемонията по връчването на наградите в конкурса за добри практики "Годишни национални награди по БЗР" за 2015 г., която се състоя на 26.02.2016 г. в Конферентен център "Тракия" бе разигран специално планиран благотворителен търг на детски рисунки, участвали в конкурса "Деца помагат на деца". Целта на търга бе набиране на средства за реконструкция на покрива на Помощно училище “Стефан Караджа” гр. Пловдив, който изгоря след възникнал пожар миналата година.
С най-голямо удоволствие бихме искали да Ви съобщим, че към момента са разпродадени общо шестнадесет различни рисунки, като продажбата и набирането на средства все още продължават. Предоставяме Ви и кратка информация за онези детски рисунки, които бяха продадени успешно в благотворителния търг:
Рисунката на Даниел Маринов на 8 г. от Дом на културата, гр. Попово бе продадена за 30 лв на инж. Румен Шолев - представител на Клуба на специалиста по БЗР - гр. София, който бе първият осмелил се да наддава в търга.

Домът на културата в гр. Попово бе представен от още една рисунка - тази на Рангел Рачев на 7 г. Рисунката бе закупена
от фирма Техно Акташ АД, чиито представители - инж. Лучия Карагьозова и инж. Даниела Савова успяха да я закупят на стойност от 30 лв.

Произведение на Езиков кабинет "Тетрис" също бе част от предложените рисунки за участие в търга. Творбата е дело на Юлия Грозданова на 17 г., която успя да събере цели 200 лв. при оспорвано наддаване, в което победители бяха официалните представители на фирма "Техно Акташ" АД, гр. Пловдив.
Рисунка номер 4, предоставена от Стилиян Ралчев на 7 г. от СОУ "Нешо Бончев", гр. Панагюрище, също предизвика огромен интерес. Тя бе продадена на г-н Лъчезар Вунчев - официален гост на събитието за 105 лв., присъстващ в качеството си на представител на фирма "MSA Safety - Bulgaria".

СОУ "Нешо Бончев", гр. Панагюрище участваше с рисунката на още един свой възпитаник - седемгодишната Габриела Кичукова на 7 г., чието огромно сърце успя да трогне г-н Христо Япраков - представител на КСБЗР гр. Благоевград, който закупи рисунката на стойност 50 лв.


Цели 60 лв. събра рисунката на Даная Огненова на 7 г. от Народно читалище "Христо Ботев" гр. Бургас. Късметлията, успял да я спечели е г-н Пламен Иванов от Пловдив.
Мълнията на Филка Шишкова на 10 г., също представител на Народно читалище "Христо Ботев" гр. Бургас, успя да порази г-н Владимир Глухов, който щастливо закупи рисунката на стойност от 25 лв.


Рисунката на Биляна Бождерменова - 10 г. гр. Бургас, вече е неизменна част от интериора на офиса на г-н Чавдар Айгътов, който стана неин горд притежател за 105 лв.

И последната рисунка в търга бе дело на най-малкия участник в търга - само на 6 г., а именно Даниел Велков. Посланието, предадено в рисунката заинтригува аудиторията, като възможността да разпространи идеите на малчугана имаше г-н Веселин Симов, който закупи рисунката за 135 лв.


Бихме искали да Ви уведомим, че продажбата на рисунки продължава, като при проявен интерес от Ваша страна, бихте могли да се свържете със сътрудниците на Фондацията в гр. София и гр. Пловдив. Нека заедно върнем усмивките на детските личица!


Помощно училище "Стефан Караджа"
На 01.02.1952 г. по инициатива на отдел Народна просвета при ГНСДТ се открива специално училище за деца с увреждания в градски мащаб, чиито персонал се сътои от директор, двама учители и двама възпитатели. Училището е специализирано заведение за обучение и възпитание на деца с тежки и множество увреждания. В него се осъществява консултативна, диагностична, корекционно-възпитателна работа и лечебно-възпитателна дейност, насочена към коригиране и компенсиране на съответните увреждания.
На 22.08.2015 г. покривът на Помощно училище "Стефан Караджа" – гр. Пловдив изгоря след пожар, като почти неизползваем остана и вторият етаж на сградата. За целта Фондация "Център за БЗР" организира конкурс за рисунки "Деца помагат на деца", най-добрите сред които участват в търг за набиране на средства, които ще бъдат дарени на училището за направата на нов покрив.

Created by balkansys.com - Copyright © 2013 bultex99.com - All Rights Reserved