Носителят на купата на България преклони глава в Перущица

2016-04-10 10:36:33

Баскетболният отбор на Академик Бултекс 99 записа впечатляваща победа с 89:88 при домакинството си на носителя на купата на България Рилски Спортист в мач от поредния кръг на НБЛ. Двата тима изиграха изключително оспорван двубой, който се реши буквално в заключителните минути.  Въпреки успеха Академик остава на деветото място с баланс 6-19, а за да стане осми и да участва в плейофите, трябва да спечели и двата си мача до края, а Ямбол да ги загуби. В следващия кръг пловдивчани ще приемат Берое, който биха по-рано през сезона.

Началото на мача бе за самоковци, които започнаха с 12-2. Постепенно домакините се разиграха и в края на първата част намалиха. През втората гостите дръпнаха със 7, но след 7-0 Академик изравни. Последва игра кош за кош, а с тройка на Митрович домакините бяха напред за почивката.

В третата четвърт ролите се размениха и пловдивчани бяха тези, които водеха. Те се откъснаха с 6 точки в един момент, но пък в края й гостите намалиха. Така се стигна и до последната четвърт, която предложи доста драматични минути. След серия от 14-4 домакините се откъснаха с 10 точки напред при малко повече от три минути до края. Рилски обаче не се отказа и отговори с 11-0, като Тристан Кери наниза три тройки поред, за да изведе своите напред 1 при оставаща по-малко от минута. Бошко Йовович върна водачеството на домакините с два успешни наказателни удара, но Франк Търнър отговори за гостите. В последната атака за Академик Йовович пак бе фаулиран и не трепна от линията, а Търнър не можа да отвърне.

Домакините нанизаха 14 тройки от 32 опита за 43% срещу едва 6 от 23 за гостите или 26%. Това им даде сериозно предимство, което в крайна сметка ги изведе до успеха.

 

 

Created by balkansys.com - Copyright © 2013 bultex99.com - All Rights Reserved