АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

юни 1, 2020 | За Бултекс

Уважаеми приятели на баскетбола,
Преди повече от 10 години Бултекс 99 ЕООД се зае с предизвикателството да върне БК Академик на спортната карта на България.
Защо се заехме с тази не лека задача и то в условията на тежка финансова криза?
Защото някои от нас помнят, а други знаеха от техни близки и роднини, че БК Академик е бил една от спортните емблеми на нашия град.
Бяхме водени от огромното желание да бъдем фирмата, с чиято помощ статутът на клуба, като един от водещите в България, да бъде възстановен, мъжкият отбор да бъде отново факт след 18 годишно прекъсване, залите отново да се напълнят с фенове, аплодиращи любимия отбор. И най-вече, да видим отново блясъка в очите на децата – в залата на тренировка или на мач в подкрепа на своите кумири. Зад това наше желание застанахме с името си, БУЛТЕКС 99, като резултатите са видни за всички вас:
Мъжки отбор в НБЛ;
Момчета до 12 години – шампиони на България;
Момчета до 14 години – шампиони на България;
Шампиони в Балканска лига до 14 години;
Шампиони в младежката лига;
Полуфиналист за купа България;
Полуфинал в първенството на Българя;
3-то място в Балканска лига и 1-во място този сезон, като първенството беше прекратено заради пандемията от COVID 19;
Много спечелени турнири…
Горди сме от постигнатото за всичките 10 години, щастливи сме за многото деца, които се запалиха по играта и уверено продължаваме напред с нова идея за надграждане на вече постигнатото.
Определено считаме, че името Академик е марка на Пловдив и като такава, е редно да получи по-мащабна подкрепа от бизнеса в града, както и от всички пловдивчани, фенове на спорта и в частност на баскетбола.
Ние решихме съзнателно да оттеглим името си от името на баскетболния клуб, защото вярваме, че така осъществяването на горната идея ще бъде далеч по-лесно. Разбира се, това не променя нашите ангажименти към клуба, а напротив – продължаваме да подкрепяме финансово отбора, но с ясното съзнание, че той заслужава много повече. И защото този клуб със 70 годишна история е клуб на всички пловдивчани и самото му име следва да е любима марка на Пловдив, а не на една фирма. Редно е всички ние да знаем и помним, че спортните успехи на БК Академик са постижения на няколко поколения пловдивчани и затова приехме решението си убедени, че така е редно.

Благодарим на всички Вас за доверието и за подкрепата!

От ръководството на Бултекс 99 ЕООД