Да разпространим духа на доброто – благотворителният Коледен базар на Бултекс 99

дек. 24, 2022 | За Бултекс

Всяка година посрещаме Коледните празници с трепет и вълнение. С надежда поглеждаме към едно по-светло бъдеще. Въпреки извънредната обстановка, която подложи на изпитание вярата ни в чудото на Коледа,  ние се обединихме около мисията да отвърнем на трудностите с добро.

Така зa  първа година, в един различен от досега формат, екипът на Бултекс 99 организира своя благотворителен базар. Усилията бяха насочени той да се осъществи, съобразено с въведените мерки за безопасност, в подкрепа на комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“ и дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост „Свети Врач“ в Пловдив.

Трудолюбиви и сръчни деца и възрастни от двете институции всяка година традиционно изработват ръчно направени картички, играчки и несравними коледни украшения. За първи път обаче, базарът се проведе в различен формат. Освен към всички в структурата на Бултекс 99, тази година той беше насочен и към клиенти и приятели.

Благотворителната инициатива се състоя на 23 декември на местно ниво – пред логистичния център на компанията в Пловдив. Бяха осигурени условия за максимална безопасност на присъстващите – на открито и при нужната дистанция бяха разположени щандовете, всички разполагаха с предпазни маски, специално изработени за празника с коледни мотиви.

Слънчевото време направи още по-топла атмосферата на събитието. Празничната украса допринесе за коледното настроение на посетителите. При спазване на необходимите предпазни мерки, беше осигурена апетитна почерпка със специалитети от подбрани вурстове и греяно вино, приготвени по специална немска  рецепта.

На изнесените щандове красиви и уникални по рода си изделия, удивляваха с майсторството, с което са били изработени. Специално за благотворителния базар в ателиета по арт терапия от дома „Свети Врач“ направиха картички и с помощта на майстор-стъклар – изработиха играчки за коледна елха. Децата от КСУ „Олга Скобелева“ също бяха приготвили тематични картички за празника на Рождество и очарователни керамични изделия и арт сувенири.

За всеки гост беше оставена възможността сам да определи средствата, с които да закупи коледните красоти, разделени в няколко категории. Ръководствата и на двете институции са признателни за щедростта на всички дарители. Радват се на загрижеността към хората в неравностойно положение и благородната инициатива, за чиято мисия вече горят още повече сърца. Споделят, че най-важна е удовлетвореността на малките и големи сръчковци да майсторят и със своите творби да носят радостта и положителната емоция във всеки дом. Събраните средства ще бъдат използвани за подобряване на условията за живот в ДПЛУИ „Свети Врач“ и за организиране на летен отдих на децата от КСУ „Олга Скобелева“.

С успешното провеждане на благотворителния базар в този формат, екипът ни възнамерява да организира събитието отново през декември, но в национален мащаб, за да имат възможност още повече хора да бъдат част от нещо толкова красиво и истинско. По този начин се надяваме да увеличим събраните средства и да осигурим нужната помощ и за други институции в различните региони на страната. Насочваме усилията ни да разпространим духа на доброто и се надяваме тази година обстановката в страната да се подобри и да позволи провеждането на едно по-масово събитие.

Вярваме, че доброто не трябва да спира дотук, а трябва да намира място в делата ни всеки ден. Стремим се да бъдем съпричастни, както към индивидуалната борба на хората в нужда, така и към различни каузи. Всяка година даряваме дрехи и обувки на различни домове в отделните региони на страната. Тази година със заделените средства се постарахме да снабдим с маски, дезинфектанти и предпазни костюми най-засегнатите в епидемиологичната обстановка държавни болници, инфекциозни отделения, специализирани и детски институции. Със загриженост дарихме хранителни продукти за домовете в Пловдив и за една от големите обществени организации в България. Радваме се, че срещаме съмишленици във всяка кауза и че дори в едни такива трудни моменти заедно намираме сили и за нещо добро.

Надяваме се и през настоящата, отново заедно, да продължим с мисията ни да направим света едно по-красиво, по-добро и по-сигурно място.

БЛАГОДАРИМ ВИ!

Екипът на Бултекс 99