Заключени вкъщи или как да използваме времето под карантина ефективно 

Намираме се в извънредна ситуация на карантина, която ни налага основно ограничения свързани с придвижването ни навън. Не е приятно изживяване, но това е част от нашата гражданска и социална отговорност, за да може съдействаме максимално за намаляване на разпространението на вируса и справяне със ситуацията в страната и света. Да спазваме мерките за безопасност е това, за което апелираме и ние от Стенсо. Това обаче не означава, че животът ни трябва да спре и да се чудим какво да правим по цял ден.

Това, че не можем да излизаме вероятно ни кара да се чувстваме дискомфортно, но не забравяйте – това е състояние на духа, а не на тялото. 


Защо не погледнем на забраните от друга страна?

Предлагаме ви три дейности, с които да запълните време си с нещо полезно  

 1. За щастие не всички живеем в апартаменти. Много хора имат дворове и градини, за които сега е моментът да се погрижат.  А за тези с апартаментите – превърнете балконите си в чудесно зелено кътче, което да Ви разтоварва.

Отделете свободните си часове по време на извънредното положение, за да подредите и освежите Вашата градина или да си направите такава

Какво ще Ви е необходимо?

 2.Друг начин да оползотворите времето си е като започнете дълго отлагания ремонт или пролетно почивстване вкъщи. Не е нужно да е нещо голямо и мащабно.

Може да започнете като почистете основно банята, измиете прозорците или просто освежете някой стая или стар скрин

Вече всичко може да бъде купено онлайн и дори не е необходимо да ходите до магазина за четки, бои или други материали.

Какво Ви е необходимо?

 3. Не на последно място е нашата красива природа. Може да се разходите сред природата на по-нестандартни и рядко посещавани места, за да избегнете срещата с много хора. . Все още няма пълна забрана за излизане от къщи, а какво по-хубаво от това с напредването на пролетта да я посрещнем на местата, на които тя най-добре изпъква.  Намерете тези непопулярни дестинации, които крият красиви поляни, гори, хълмове, реки и ги посетете. Дори един час на ден ще Ви достави нужната доза позитивизъм и ще ви разведри. 

Какво Ви е необходимо?

 • Подходящо облекло: софтшел яке или такова подходящо за мястото, което ще посещаваме, и елек.
 • Подходящи туристически обувки;
 • Желание;
 • Прилагане на наложените мерки;
 • Добро настроение.

Стенсо призовава всички свои клиенти:

 • Бъдете отговорни към себе си,  близките си и към обществото!
 • Спазвайте наложените мерки от органите на властта!
 • Не забравяйте, че с отговорност и съпричастност можем да се  справим!
 • Гледайте в бъдещето, защото то е пред нас !
 • Не забравяйте, че паниката и страха са състояние на духа, а не на тялото!