Едно незабравимо спортно събитие в сърцето на Пловдив

сеп. 15, 2023 | За Бултекс

На 9 и 10 септември в гр. Пловдив на площад „Централен“, БУЛТЕКС 99 ЕООД и Баскетболен Клуб АКАДЕМИК ПЛОВДИВ съвместно организираха вълнуващ турнир по 3х3 баскетбол.
Това събитие обедини множество участници, зрители и фенове на баскетбола в невероятна атмосфера на спортна надпревара и незабравими емоции.

Събитието се проведе на специална настилка и съоръжения, предоставени от Българската Федерация по Баскетбол. Турнирът включваше пет категории, обхващащи различни възрастови групи и състезатели с различни умения в следните категории:

Турнир за атлети с интелектуални затруднения: Четири отбора се състезаваха в тази категория, представлявайки „Специалния отбор“ ръководен от Тина Димитрова.

Всички участници бяха наградени за доброто си представяне със златни медали и награди от БУЛТЕКС 99.

Турнир за момчета до 16 години: Осем отбора се състезаваха в тази категория. Финалисти бяха „Майните“ и „Мечоците“ съставени изцяло от млади таланти на Академик, като победата отиде при „Майните“ след победа във финала с 13:8.

Турнир за мъже над 18 години: В тази дивизия участваха 18 отбора, които бяха разпределени в четири групи. До полуфиналите достигнаха „Перестройка“, „Спартак София 3х3“, „Политехника Дупница“ и „Кралете на долината“.

„Спартак София 3х3“, победи „Перестройка“ на полуфинала с продължение и изключително равностоен мач с 19:17, а „Политехника“ се наложиха убедително над „Кралете на долината“ с резултат 19:11.

„Политехника Дупница“ спечелиха титла с 20:19, след оспорван мач и пропуснат фал в последната секунда от „Спартак София 3×3“, оставяйки публиката в изумление.

Освен турнирите, се проведоха и две допълнителни състезания за забивки „DUNK CONTEST“ и стрелба от зоната за 3 точки „3 POINT CONTEST“, като в края на турнирите беше определен и най-полезен играч, който получи приз „MVP“.

В неделния ден бяха проведени два допълнителни турнира:

Турнир за момчета и момичета до 11 години: Три отбора, съставени от момчета и момичета от „Малкият Отбор“ от гр. Пловдив, демонстрираха своите умения и страст към баскетбола.

Турнир за момчета до 13 години: Четири отбора от Школата на Академик се изправиха един срещу друг, и „Тhe Redeem Team“ триумфираха във финала срещу отбора на „All Star”.

За турнира бе осигурен награден фонд от 4000 лв., множество награди за участниците и допълнителни изненади за присъстващите.

Спонсор на турнира: БУЛТЕКС 99 ЕООД:

Бултекс 99 ЕООД е изцяло българска компания, придобила богат опит в областта на производството и търговията на професионално и работно облекло и лични предпазни средства.

Със своята 30 годишна история Бултекс 99 се утвърди, като лидер на българския пазар и предпочитан партньор на индустрията в страната и чужбина.