„Бултекс 99“ строи логистичен център за 45 милиона лева

ное. 23, 2023 | За Бултекс

„Бултекс 99“ строи логистичен център за 45 милиона лева

С водосвет и символична първа копка „Бултекс 99” стартира вчера новия си проект – изграждане на логистичен център „Бултекс Лоджистик“.  Той ще бъде реализиран в с. Радиново, общ. Марица, на площ от 80 дка. РЗП е 45 000 кв.м.

Общият размер на инвестицията е 45 млн. лева, като изграждането ще се осъществи на два етапа.  Първият етап с пускането в експлоатация на 24 000 кв.м. ще завърши през март 2025 г. А вторият етап се очаква да стартира през 2028 г. с изграждането на изцяло автоматизиран склад за обслужване на електронните магазини на фирмата, посочиха от „Бултекс 99“.

Главен изпълнител на проекта е „Мират Груп“ – София.

Припомняме, че именно заради проекта за логистичен център, през 2022 г. „Бултекс 99“ бе сертифициран като инвеститор клас А по Закона за насърчаване на инвестициите.

„Успехът на фирмата се дължи на факта, че ние не сме само производители и търговци на работно облекло и лични предпазни средства, а преди всичко се стремим да даваме решения и да бъдем полезни на партньорите ни в бизнеса. Това е мисия, споделена и прегърната от цялото семейство на „Бултекс 99“. Всички колеги ясно съзнават, че с безопасността и здравето на хората компромиси не бива да се правят, вследствие на което, при изпълнение на ангажиментите си, влагат душа и сърце. Това е нещо, за което искрено им благодаря!“, сподели управителят Стефан Башев.

На официалната първа копка на новата база присъстваха кметът на община „Марица“ и член на Областния съвет за развитие и на регионалния съвет за развитие на Южен централен район Димитър Иванов, представители на местната власт и обществеността.

„Бултекс 99“ е пловдивска компания с 30-годишна история и със сериозен пазарен дял. Специализирана е в производство и доставка на защитно и работно облекло, внос и търговия с предпазни екипировки и лични предпазни средства.