25 години Бултекс 99 – от специализирано до модерно работно облекло

дек. 3, 2020 | За Бултекс

През настоящата година се навършват 25 години от старта на дейността на Бултекс 99 – довереният партньор при специализираното производство и доставка на защитно и работно облекло и лични предпазни средства. През този период от време полагаме специални усилия и се посвещаваме изцяло на мисията да предоставим оптимални решения за своите клиенти. Доказателство, че изпълняваме успешно поставената цел, е затвърждаването на позициите ни като предпочитан партньор и нарастващото влияние на Бултекс 99 в пазарния сектор. Отчитаме и ръст в експортния сектор, който вече заема значима част от дейността ни.

Непрекъснато се стремим да увеличим познанието и наложим разбирането колко е важна необходимостта да се използват качествени работни облекла и лични предпазни средства. Индустрията все повече инвестира в добра защитна екипировка, за да предостави оптимална сигурност за своите служители. В днешни дни вече, работното облекло е не само задължителен елемент за безопасност. В тази връзка  Бултекс 99 поставя тенденцията да предлага артикули, които не само гарантират максимална защита в условията на труд, но също и осигуряват необходимия комфорт, удобство и модерна визия.

Бизнесът ни стартира с малък склад и екип от няколко човека, като бързо след това започна да се разраства в областта на специализираното работно облекло. Първият ни фирмен магазин отвoри врати през 1999 година в Пловдив. В рамките на  няколко години, търговската мрежа се разрасна до над 20 обекта в различни градове на страната, сред които София, Варна, Бургас, Плевен, Шумен, Благоевград и други. Днес дружеството осъществява и координира дейността си чрез модерно оборудвани търговска база, офис и логистичен център. Разчитаме на екип от 250 професионалисти, някои от които с над 20-годишен опит във фирмата. Всички те са посветени на грижата да осигурят средствата за оптимална безопасност при условията на труд в различните браншове.

Ние сме представители и директни вносители на предпазни екипировки и лични предпазни средства от водещи европейски производители. Един от най-важните ни партньори е Cerva, с които работим част от най-успешните и модерни работни колекции. Представляваме брандове като Utility Diadora и Puma Safety  в сериите им за работно и защитно облекло. Ексклузивни партньори за България сме на италианската марка за облекла и обувки Payper. Работим с най-висококачествените италиански производители на защитни обувки – Cofra и Panda, както и с Dunlop в частта на защитните ботуши. Задължително трябва да отбележим и официалното ни представителство на Goldenfit. Те са високо отличени италиански производители на медицински саба и чехли и Giblor’s – премиум бранд в сектор ХоРеКа. Предлагаме линията туристически обувки на Puma Albatros.

Своето представителство ни довериха и Univet, които осигуряват очила и средства за цялостно предпазване на лицето. Партньори сме на испанските Irudek 2000, които произвеждат всичко необходимо за височинна защита.

Вдъхновени от идеята, че можем да предложим качествено защитно и работно облекло, произведено в България, създадохме свои собствени марки. Stenso е брандът, който стои зад продукти, осигуряващи цялостна екипировка от глава до пети, както и лични предпазни средства. Be Unique е специално разработена за направленията хотелиерство и ресторантьорство. Това е широка гама от корпоративно облекло, създадена да направи всеки бизнес отличителен. Собствени запазени марки са още тези за ръкавици B Hold и B Safe, както и Keep an eye за очила.

С развитието на света и дигитализацията на пазара се променя и начинът на търсене и предлагане на стоките. За да е по-близко до своите крайни клиенти и да посрещне нуждата им от максимална защита и комфорт при работното облекло, Бултекс 99 създава своя онлайн магазин Stenso.net. С повече от 5000 продукти, групирани в различни категории, предлагаме разнообразие от работни дрехи, обувки, ръкавици и лични предпазни средства, както и медицинско и униформено облекло. Сайтът следва своето дигитално развитие, като предлага нови функционалности и възможности. Ще продължим надграждането в продуктите, които предлагаме, по отношение на качество и визия. Отнасяме се с разбирането, че работното облекло не е само задължителен и необходим елемент. То вече може да придава добър външен вид и да изглежда като облекло за ежедневието, но наред с това да осигурява защита и функционалност.

За да обслужи текущите нужди на компанията, както и за да предостави възможност за пълен контрол на продуктите, които дистрибутираме, е изградена нова логистична база. Целта ни е  да оптимизираме цялата верига на доставки с интегриране на специализирана система за обработване на поръчки и предвидени 10 000 палетоместа. Това е част от мащабен проект за разширяване на индустриалната база на Бултекс 99 в Пловдив. Инвестирани са над 7 милиона лева в изграждането на огромния комплекс с обща площ от 6 500 квадратни метра. Обособена е и модерна административна част, която ще помещава част от постоянно нарастващия екип на компанията. Новият фирмен шоурум дава възможност на нашите посетители да се запознаят с голяма част от предлаганите  продукти. Той е тематично разделен и ще бъде обновяван спрямо сезона, за да покажем най-актуалното в света на работното облекло и предпазните екипировки.

Част от политиката ни е да подготвяме различни активности, в които да включим и зарадваме нашите клиенти. За трета поредна година организираме Коледна кампания, в която раздаваме над 50 подаръка. От самото си създаване Бултекс 99 избира да бъде социално-отговорна компания, но с идеята да не придава излишна показност на добрите дела. Информация за участието в различни КСО кампании, дарения, спортни и детски инициативи, може да бъде намерена само на нашия корпоративен уебсайт.

След 25 успешни години, мисията да предоставяме максимална сигурност и защита, остава наш главен приоритет. Продължаваме да създаваме дълготрайни партньорства и да печелим доверието и на нови клиенти. Отнасяме се с уважение към бизнеса и лично отношение към всеки наш партньор. Поставяме си за цел да сме успешни, осигурявайки сигурност, професионализъм, комфорт и модерна визия в сферата на работното облекло и защитата.